Intretinerea si pastrarea bijuteriilor

     Cum se pot intretine bijuteriile

    
 • Dupa purtare, se recomanda ca bijuteriile sa fie sterse cu un material textil moale (microfibra, bumbrac, catifea),
 • Depozitarea se face in saculeti speciali sau in cutii inchise. Trebuie evitat praful, umiditatea, contactul direct cu razele solare. 
 •  Este recomandat ca bijuteriile sa fie separate pe categorii, de exemplu nu se pun la un loc pietrele pretioase/semipretioase cu materiale metalice (aur, argint sau metale placate). Perlele trebuiesc pastrate separat de celelalte bijuterii pentru a fi evitata zgarierea lor. Se deterioreaza usor si sunt destul de pretentioase.

     Cand se poarta bijuteriile

 •  Deoarece unele pietre semipretioase au o textura poroasa, absorb destul de usor apa sau compusii chimici din diferite produse. De accea este indicat sa nu fie purtate atunci cand faci baie, curatenie sau mergi la piscina. 
 • Aplicarea parfumurilor  si a produselor cosmetice (lotiuni de corp, produse de machiaj etc) trebuie aplicate inainte  de a-ti pune bijuteriile. Datorita compusilor chimici pe care le contin acestea pot deterioria, decolora sau murdari.
 •  Perlele pot fi purtate cat mai des. Ele isi sporesc stralucirea deoarece absorb grasimile naturale existente pe piele.
    
     Cum se pot curata bijuteriile

 • Pietrele semipretioase opace se curata prin stergerea cu o carpa umeda.
 • Pietrele semipretioase cristalien, transparente se curata cu o solutie de apa calda si putin sapun.    

2 comments:

 1. Completez cu faptul ca bijuteriile din argint se pastreaza mult mai bine daca sunt curatate regulat. O singura data pe luna daca iei o periuta de dinti si freci cu putin Pur (solutie simpla de spalat vase) un lant de argint, de exemplu, veti fi surprinse de stralucirea si revigorarea acelei bijuterii.

  ReplyDelete
 2. Va multumesc pentru completare! Stiam ca se foloseste pasta de dinti in cazul in care nu este disponibila o solutie profesionala de curatat argintul.

  ReplyDelete