Friday, May 16

Despre Rudraksa


In curand bratari - amuleta din Rudraksa!

Tradus din sanscrita Rudraksa inseamna ochiul lui Rudra, adica Shiva si este considerata cea mai puternica manifestare a Fortei Cosmice. Este un obiect de veneratie care ne ajuta sa atingem sinele superior.
Rudrasksa este, de fapt, un copac care produce fructe albastre, semintele acestora fiind folosite la conceperea bijuteriilor. Arborii de Rudraksa se gasesc in insulele: Sumatra, Java, Borneo, Jimor, Bali dar si in Nepal, India.
Semintele Rudraksa au fost folosite initial de catre yoghini fiind recunoscute pentru energiile si schimbarile pozitive pe care le aduc. Purtarea acestor margele aduce liniste, succes pe toate planurile, fericire si putere de concentrare. Rudraksa are puterea de intinerire a mintii, trupului si a sufletului, ajutandu-ne sa atingem potentialul nostru deplin. Mai este cunoscuta si efectul anti-imbatranite al semintelor de Rudraksa.
Aceste margele au mai multe fatete denumite si Muki, de la 1 la 38. Pot fi purtate in in toate combinatiile de Muki, efectul lor fiind acelasi. In functie de numarul fatetelor semintele au utilizari specifice. Cel mai des intalnite sunt cele cu 5 Muki – simbol al celor 5 Pandava. Persoana care poarta acest tip de Rudraksa se va implini pe toate planurile. Cele cinci Muki reprezinta elementele: Foc (Agni), Apa (Jal), Aer (Vaayu), Cerul (Aakash) si Pamantul (Prithvi) ce se regasesc in corpul celui ce poarta Rudraksa.

No comments:

Post a Comment